Πορεία Αλληλεγγύης στις καταλήψεις 24/03

ΚΑΤΩ ΤΑ ΒΡΩΜΟΧΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Ξημερώματα 13/3 στην Αθήνα πραγματοποιείται εισβολή κατασταλτικών δυνάμεων του κράτους με σκοπό την εκκένωση της Βίλα Ζωγράφου και της κατάληψης στέγης μεταναστών/τριων Αλκιβιάδου στην Αχαρνών. Στην πρώτη περίπτωση συλλαμβάνονται 7 σύντροφοι/ισσες που αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη για την κατάληψη του χώρου (αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι/ες με περιοριστικούς όρους). Στη δεύτερη περίπτωση συλλαμβάνονται 127 μετανάστες/τριες με τα παιδιά τους, οι οποίοι/ες αρχικά οδηγούνται στα κρατητήρια της Π.Ράλλη με πιθανό τελικό προορισμό κάποιο από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης ανά την ελληνική επικράτεια. Την ίδια στιγμή δέχεται επίθεση από τα κρατικά σκυλιά το κατειλημμένο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Αγρινίου στο οποίο πέρα από υλικές φθορές στο χώρο σημειώνεται και κλοπή 600 ευρώ από το ταμείο του στεκιού. Λίγες ώρες μετά τη βίαιη εισβολή, σύντροφοι/ισσες ανακατέλαβαν το χώρο.

Οι επιθέσεις σε κατειλημμένους χώρους που στεγάζουν είτε πολιτικά εγχειρήματα, είτε αυτοοργανωμένες κοινότητες μεταναστών/τριων δεν αποτελούν μια καινούρια τακτική του ελληνικού κράτους. Το κράτος στη συνέχειά του είτε με Δεξιό (βλ. καταλήψεις Βίλα Αμαλίας, Σκαραμαγκά), είτε με Αριστερό προσωπείο (βλ. καταλήψεις Ορφανοτροφείου, Ντουγρού, Κενταύρου) καταστέλλει τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα. Η συστηματική αυτή καταστολή στοχεύει στη διαχείριση, στον έλεγχο και στην πειθάρχηση όσων δρουν έξω από την κυρίαρχη κουλτούρα και είναι ενάντια στην εκάστοτε εξουσία.

Το κράτος προβάλλοντας το ανθρωπιστικό του έργο εναποθέτει την διεκπεραίωση της διαχείρισης των μεταναστών/τριων στις διεθνείς και εγχώριες ΜΚΟ, οι οποίες ανέκαθεν χρηματοδοτούνταν και έκαναν μπίζνες με τα κονδύλια διάφορων προγραμμάτων κρατικών και μη. Σε αυτή τη λογική, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός επιστρατεύεται, μέσω της μηνυτήριάς του καταγγελίας για εκκένωση της κατάληψης μεταναστών/τριων Αλκιβιάδου, ώστε να εκπληρώσει το «κοινωνικό» του έργο απρόσκοπτα και με το δικό του «φιλανθρωπικό» τρόπο.

Οι καταλήψεις και οι αυτοοργανωμένοι χώροι από τη δημιουργία τους είναι στόχοι του κράτους καθώς αποτελούν ζωντανές εστίες αντίστασης, πραγμάτωσης της αλληλεγγύης και ορμητήρια αντεπίθεσης για κάθε καταπιεσμένο/η. Οι κατειλημμένοι χώροι είναι ο καθένας και η καθεμία από εμάς που παίρνει τη ζωή στα χέρια του/της, απαρνούμενος/η τη μισθωτή σκλαβιά, καταλαμβάνοντας άδεια σπίτια ώστε να στεγάσει τις ανάγκες και τις επιθυμίες του/της. Αυτοί είναι και ο λόγοι που χτυπιούνται διαρκώς με σκοπό την κοινωνική τους απονομιμοποίηση, καθώς σε αυτούς συντελείται, μεταξύ άλλων, η ισότητα μέσω αντιεραρχικών σχέσεων και η έμπρακτη αλληλεγγύη ντόπιων και μεταναστών/τριων.

 

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ/ΕΣ ΜΕ ΟΣΟΥΣ/ΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ/ΙΣΣΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΕΧΘΕΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ 28/3

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΔΕΝ ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙ

ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/03 ΘΟΛΟΣ 19:00

Αλληλέγγυοι/ες με τις καταλήψεις και τις αυτοοργανωμένες κοινότητες μεταναστών/τριων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *